1919. Magyar Posta
14 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
1919. Magyar Posta
Jobbra és lefelé eltolódott középrész:
Tisztelettel és barátsággal köszöntelek!
Keresek: 1918 előttről bármit, csak köze legyen a filatéliához
Keresek: mindenféle régiséget
Angyalka
Angyalka
-

angyalka - Aki tudja, mit beszél..
Re: 1919. Magyar Posta
Nagy unalmamban vettem vagy hat kiló bélyeget, lassan el is kezdtem feldolgozni.
Ezek a gyönyörűségek csak az első fecskék (first sight..)
Jobb oldali kicsikék világosabbak, de a középrész ugyanolyan.
Óramutató járásával megegyezően:
1. világosabb keret, nagyon picit balra tolódott középrész
2. világosabb keret, balra lefelé tolódott középrész, bal oldali értékszámban a középrész-nyomódúc keretének nyoma (vagymi)
3. sötés keret, jobbra felfelé tolódott középrész, balra tolódott értékszámok
4. sötét keret, jobbra tolódott középrész, fölfelé tolódott értékszámok.
Ezek a gyönyörűségek csak az első fecskék (first sight..)
Jobb oldali kicsikék világosabbak, de a középrész ugyanolyan.
Óramutató járásával megegyezően:
1. világosabb keret, nagyon picit balra tolódott középrész
2. világosabb keret, balra lefelé tolódott középrész, bal oldali értékszámban a középrész-nyomódúc keretének nyoma (vagymi)
3. sötés keret, jobbra felfelé tolódott középrész, balra tolódott értékszámok
4. sötét keret, jobbra tolódott középrész, fölfelé tolódott értékszámok.

- Csicso
- Adminisztrátor
Még kettő:
Még egy 60 filléres, jobbra, felfelé tolódott középrésszel a sötétebb fajtából:
Illetve egy 1 Koronás, jobbra, felfelé tolódott középrésszel és egy kitörni akaró jobb oldali értékszámmal:
Még egy 60 filléres, jobbra, felfelé tolódott középrésszel a sötétebb fajtából:
Illetve egy 1 Koronás, jobbra, felfelé tolódott középrésszel és egy kitörni akaró jobb oldali értékszámmal:

- Csicso
- Adminisztrátor
Jellemző hibák ennél a kiadásnál. Okuk, a festék keverés minősége és a több menetes nyomás. Gyönyörű tévnyomikat lehet találni bennük.
Angyalka
Angyalka
-

angyalka - Aki tudja, mit beszél..
1919. Magyar Posta 1 Korona papírhiba
Hogy ne csak a nyomást okold, itt egy kis papírhiba:
A korona feliratban jól látszódó visszintes idegen anyag.
A korona feliratban jól látszódó visszintes idegen anyag.

- Csicso
- Adminisztrátor
1919. Magyar Posta 1 Korona leesett értékszám
1919. Magyar Posta 1 Korona (MPIK 287) leesett értékszám:
Balu
-

Balu - Hozzászólások: 123
20 filléresen jobb oldali értékszám mellett pötty, 40 filléres MAGYAR A-ja eltömődve:

- Csicso
- Adminisztrátor
Kedves csicso barátunk!
Találjanak soraim jó egészségben/megelégedettségben! A témakört ugyan 2007-ben kezdtétek, de a Te utolsó bejegyzésed 2008.04.15.-én történt; a bemutatott tévnyomatokat, középrész elcsúszásokat, szín erőségüket és egyéb malőröket csak most nézegettem át (talán) harmadszorra. Ami késik nem múlik. Érdemes feldolgozása kezdődött el a 6 kg-os halmazodnak, mert a first sight-ok hamar okoztak kellemes meglepetéseket, amalyekhez, -ugyan elkésve, de gratulálok.
Arról pedig szeretnék tudni, hogy mennyi idő alatt tudod Te, mint profi azt a 6 kg-os halmazodat átnézni/áttanulmányozni?
Napjainkban én is hozzájutottam több ezer db-hoz; de sok közöttük a meddő/sérült és a bélyeghányóra (bányász kifefejezéssel élve) kerülő példány. Az enyimek is aratósak, parlamentesek, felülnyomatosak. Az épeket folyamatosan, most katalógizálom (PhH-MPIBK szerint) és berakóba, előre kijelölt katalógushelyre rakosgatom be. Nem is tudom elképzelni, mennyi idő alatt tudom, így elsődlegesen feldolgozni ezt a halmazt és mennyi kerül közülük a hányóra? Valószínű, mint öreg ember és ezeket a bélyegeket csak most ismergető, még sokáig el fogok velük bíbelődni...
Nekem szaporátlan, sokszor nagyon fárasztó munka; -még szerencse, hogy viszonylag könnyen tudja az ember ezeket a darabokat identifikálni és a helyére berakni, nem úgy mint a színes/fekete számú krajcárasokat...
taktam
Találjanak soraim jó egészségben/megelégedettségben! A témakört ugyan 2007-ben kezdtétek, de a Te utolsó bejegyzésed 2008.04.15.-én történt; a bemutatott tévnyomatokat, középrész elcsúszásokat, szín erőségüket és egyéb malőröket csak most nézegettem át (talán) harmadszorra. Ami késik nem múlik. Érdemes feldolgozása kezdődött el a 6 kg-os halmazodnak, mert a first sight-ok hamar okoztak kellemes meglepetéseket, amalyekhez, -ugyan elkésve, de gratulálok.
Arról pedig szeretnék tudni, hogy mennyi idő alatt tudod Te, mint profi azt a 6 kg-os halmazodat átnézni/áttanulmányozni?
Napjainkban én is hozzájutottam több ezer db-hoz; de sok közöttük a meddő/sérült és a bélyeghányóra (bányász kifefejezéssel élve) kerülő példány. Az enyimek is aratósak, parlamentesek, felülnyomatosak. Az épeket folyamatosan, most katalógizálom (PhH-MPIBK szerint) és berakóba, előre kijelölt katalógushelyre rakosgatom be. Nem is tudom elképzelni, mennyi idő alatt tudom, így elsődlegesen feldolgozni ezt a halmazt és mennyi kerül közülük a hányóra? Valószínű, mint öreg ember és ezeket a bélyegeket csak most ismergető, még sokáig el fogok velük bíbelődni...
Nekem szaporátlan, sokszor nagyon fárasztó munka; -még szerencse, hogy viszonylag könnyen tudja az ember ezeket a darabokat identifikálni és a helyére berakni, nem úgy mint a színes/fekete számú krajcárasokat...
taktam
- taktam
Szervusz kedves Tamás!
A helyzet az, hogy azóta nem is néztem rájuk, ahogy a listán nemrégiben olvastam, csak bedobtam őket a sarokba a többi közé és már mentem is a következők után, szóval még mindig egy szekrény mélyén várnak arra, hogy felfedezzem őket.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy időm sincs nagyon, ha jó az idő, akkor irény a természet, ha nem akkor csak a lányok téritik el a figyelmem. (Igazából nem is mostanra, hanem majd a nyugíjas éveimre spajzolok..
)
A helyzet az, hogy azóta nem is néztem rájuk, ahogy a listán nemrégiben olvastam, csak bedobtam őket a sarokba a többi közé és már mentem is a következők után, szóval még mindig egy szekrény mélyén várnak arra, hogy felfedezzem őket.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy időm sincs nagyon, ha jó az idő, akkor irény a természet, ha nem akkor csak a lányok téritik el a figyelmem. (Igazából nem is mostanra, hanem majd a nyugíjas éveimre spajzolok..

- Csicso
- Adminisztrátor
Csak bele ne fulladj, mint én
kis híján a tavalyi restanciámba. Szerencsére az elmúlt hetekben váratlanul sok szabadidőm lett,
csak így kezdem magam szép lassan utolérni.
Keresek-kínálok cserére, vételre: osztrák-és magyar postai- és illetékbélyegeket, okiratokat, valamint vízjelálllás-, és vízjelkülönlegesség-gyűjteményeket
-

karszu - Hozzászólások: 172
Egy kissé hullámos keret a 6 filléresen.
Hiányos a gémeskút hátsó része, és a keret a bal oldali értékszámnál.
Tizedespont a jobb oldali értékszámban.
Törött a csúcs a kupola tetején.
Egy szép középrész elcsúszás, hogy én se maradjak ki.
Hiányos a gémeskút hátsó része, és a keret a bal oldali értékszámnál.
Tizedespont a jobb oldali értékszámban.
Törött a csúcs a kupola tetején.
Egy szép középrész elcsúszás, hogy én se maradjak ki.
- Csatolmányok
- herceg
Még néhány érdekesség a kármin színű 40 filléresen.
- herceg
14 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
Vissza: Köztársasági és tanácsköztársasági kiadások