IBK oldal vélemény

IBK oldal vélemény

HozzászólásSzerző: pannonfila » 2010.05.09. 11:33

Kedves IBK olvasók. Én sajnos ritkán tudom figyelemmel követni az oldalon történt bejegyzéseket, és gyakran ill. egyre jobban azt érzem, hogy számomra követhetetlen és nehezet átlátható az oldal rendszere az egymást követő bejegyzések rendszerezése vagy annak hiánya nehezíti a témák követését. Az, aki minden nap követi az eseményeket saját memóriájával ezt a problémát könnyebben áthidalja, gondolom én. Szeretném javasolni, hogy létre kellene hozni egy még jobb rendszerezést és ezt rendszer felügyelettel nyomon követni, ami lehet konszenzus alapján létrejövő is, de végül jól értelmezhető „könyvtárrendszerbe” követi a felgyülemlő információkat. Egy ilyen rendszernek évek sokaságát kellene kiállni, és azoknak, aki ma vagy öt év múlva csatlakozik is élvezhetővé lehetne tenni a kétségtelenül sok értékes adatot, információt!
pannonfila

Re: IBK oldal vélemény

HozzászólásSzerző: Csicso » 2010.05.09. 18:23

Szervusz.

Konkréten mi a gond? Ugyanis azt hiszem ennél jobban nem igazán lehet strukturáltabb a felépítés. Biztosan a jó nézetet nézed amikor azt mondod, hogy nehezen átlátható??
Kép
Csicso
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pannonfila » 2010.05.11. 17:01

A legfontosabb szerintem a kezdőlapon található témakörök között sok az átfedés ennek annak a büszkesége, aztán különlegességek stb. címek között mindeggyikben találunk mondjuk a klf. kiadásokkal kapcsolatos információkat, de, ha én szeretném az összes krajcáros vagy parlamentes bélyegekről szóló infót nem tudom csak véletlenszerűen megtalálni. Hosszútávon a tárgyi információk tartalmas bázissá nőnének, így viszont nem vagy csak véletlen lehet őket fellelni!
pannonfila

Re: IBK FÓRUM vélemény

HozzászólásSzerző: Csicso » 2010.05.11. 18:36

Nos én nem így látom ezt. Adódhat ez abból, hogy a látásmódod nem azon alapul, mint az enyém, ami jól is van.

Annak idején, amikor létrehoztuk az IBK-t és felmerült az igény arra, hogy kellene egy fórum, ahol meg is mutathatjuk, illetve meg is vitathatjuk az esetleges bélyeggel - vagy mással: Mariann, nem lesz valami kutya, vagy vébé? - kapcsolatos gondolatainkat, felfedezéseinket, akkor ment a vita egy-két hónapon keresztül, milyen témák legyenek.

A fórum KATALÓGUS része készült alapvetően egy - mondjuk úgy - folyamatosan bővülő tévnyomat-katalógusnak. A többi rész, csak hozzáadott érték. A Büszkeségek nem feltétlenül tévnyomatok, oda valóban olyan dolgok kerülnek, amit a téma tulajdonosai arra méltónak találnak. Természetesen el lehetne ezeket helyezni a Katalógus részben is, de hová tennél mondjuk egy a posta hibájából nem tarifahelyes külföldre küldött ajánlott küldeményt? A különlegességek - ha csak a témákat nézed - remélhetően nem tévnyomatok.

Nem vitatom, hogy van sok olyan téma, aminek lehetne nyitni új fórumot, nem csak témát, mint ahogy helyesen Karszu teszi is a bérmentesítésekkel. Az viszont más kérdés, hogy miért nem küldenek nekem egy üzenetet, hogy Haver, kellene nekem egy ilyen KIEMELT fórum, mert úgy gondolom elférne ez itt., vagy hogy Csicsó, nyissál már egy PARAFILATÉLIA fórumot is, annyira tennék fel perfineket/cinderellákat/bolyhos macskaszőrgombócokat/ragjegyeket.

A KIS ÉS NAGY DOLGOKban bizonyára nagyon sokminden felgyülemlett az elmúlt két év alatt, mióta ezen a tárhelyen vagyunk, de mindig megvan és megvolt annak a lehetősége, hogy szóljon a téma indítója, hogy tegyem át máshová az általa indított témát.

Remélem a sunnyogók is lassan aktivizálják magukat, és tesznek fel érdekes dolgokat, ahogyan Karszu - ne haragudj, hogy megint veled példálódzom - tette ezt az USBs mikorszkóppal. Olyan szépen elindult valamikor tavaly a rozsda, doh, állati eredetű ragasztó eltávolítására irányuló módszerek ismertetése, remélem hogy hasonlóan fog folytatódni ez idén is.

Derűs hetet mindenkinek :)

ui.: Ez a FÓRUM, nem a honlap. A HONLAP itt található.
Kép
Csicso
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pannonfila » 2010.05.12. 21:39

Naggyából egyet értek a véleményeddel és értem, hogy ez a talán alapvetően a te munkád igazából még gyerekcipőben jár. Ez most nem mínősítés! Nagyon jónak tartom az oldalt és ezuton is gratuálok és gondolom, hogy rengeteg munkád van benne! Amire én a figyelmet szeretném felhívni leginkább az, hogy nem kellene elvegyülten arhiválódni az olyan információkat amelyek érdekes adatokat tartalmaznak. Egyébként ez megtehető lenne akár úgy is, hogy időszakonként tematizálni az anyagok egy részét!?

Üdv. és szép napot!
pannonfila

HozzászólásSzerző: Csicso » 2010.05.13. 09:47

Erre meg lenne a lehetősége a téma szerzőjének. Ha ő akarja - és ezt a tudomásomra is hozza - bármikor átkerülhet a téma a megfelelő fórumba.
Kép
Csicso
Adminisztrátor

Vissza: Olvasósarok